inapoi la documentatie

 

Administrare

 

Administrare

 

Din acest modul se stabilesc libertatile in program, se acorda drepturi de utilizare pentru operatori sau se stabilesc anumite constante (date firme, adrese de mail).

   

 

Jurnale

Jurnal intrari – prezinta informatii cu privire la „intrarile” de materii prime si materiale in firma. Din partea de sus a ferestrei se poate selecta  perioada pentru care se urmaresc intrarile (de la, pana la), sau se pot realiza filtre dupa nr. doc, denumire articol, cod articol si gestiune.

 

jurnal_intrari

 

In tabel vor fi incluse datele corespunzatoare intrarilor: nr. doc, nr. aviz, tip document, data, contul de gestiune, cod articol, denumire articol samd.

 

Jurnale operatii – prezinta informatii cu privire la diversele operatii realizate asupra materialelor si materiilor prime, pe o perioada determinata. Din partea de sus a ferestrei se poate selecta perioada (de la, pana la), si se pot realiza filtre in functie de preferinta operatorului: tip operatie (adauga, schimba, sterge, executa, modifica), sau filtru dupa (produse, consum pe baza de comanda, receptie fara gestiune, comanda, consum).

 

jurnal_operatii

 


 

Creare luna noua, anulare luna – operatiuni care permit trecerea la o luna noua, respectiv renuntarea la o luna.

 

Schimba luna de lucru – este utilizat in momentul in care se doreste realizarea unor operatii intr-o alta luna decat cea curenta.

 

 schimba_luna

 

Reinchide luna de lucru – deschide fereastra din care se pot inchide: tva, conturi de venituri si cheltuieli; in acelasi timp actualizeaza: soldurile planului de conturi, soldurile partenerilor, mijloacele fixe, datale privind salarizarea.

 

inchidere_luna


 

Date firma – pagina in care se vor completa datele societatii, de la denumire, pana la adresa, cont bancar si administrator

 date_firma

 

Schimba societatea curenta – din acest meniu se poate alege o anumita societate, daca utilizatorul foloseste Smartis pentru evidente pe mai multe societati.

 

Societate noua – fereastra deschide o pagina in care se completeaza toate informatiile pentru o noua societate de la denumire, pana la adresa, cont bancar si administrator.

 


 

Mail

  • Constante server e-mail – va preciza ip-ul serverului de e-mail si port-ul corespunzator
  • Trimite e-mailuri – ofera posibilitatea de a trimite e-mail direct din Smartis, fie cu selectie din dosar personal, catre angajatii firmei, fie introducand manual o adresa de e-mail pentru un destinatar extern.

 sabloane_mail

  • Sablon e-mail-uri  - prezinta mesajele prestabilite care vor fi trimise automat anumitor persoane din listele stabilite.