Codificare articole

 

Definire clasa

Codul clasei – reprezinta prima parte a codului cu care incepe un articol.

Bifa de compune denumirea articolului – face ca in denumirea articolului sa apara si denumirea clasei din care face parte articolul respectiv.

 

clasa_incadrare

 

In tabelul corespunzator se pot inregistra parametrii cu prefix, sufix, lungime, precum si posbilitatea ca valoarea parametrului sa apara in componenta codului de articol sau in componenta denumirii (prin bifare).

 

Dosar clase de incadrare

Prezinta tabelar toate clasele definite, sub forma de cod, denumire, compontenta in denumire de produs. Fiecare clasa este detaliata pe parametrii corespunzatori (ex: dimensiune, calitate, stas, stare).

 

 dosar_clase


 

 

Definire parametri

Pentru a defini un parametru, se va completa denumirea parametrului, incadrarea sa (ex: stas sau material, importanta pentru incadrarea matriciala a articolului), precum si tipul – discret, pentru care se vor adauga valori, sau continuu, pe o valoare prestabilita. Pentru tipul continuu este importanta lungimea sa (numar de caractere).

 

 

Dosar parametri

Partea de sus indica denumirea parametrului, tipul si incadrarea. Pentru parametrii de tip discret (D), exista in partea de jos a ferestrei si codul atribuit pentru fiecare valoare a parametrului. (cod care va fi trimis in dosar articol, in alcatuirea codului de articol). Recomandarea este ca pentru un parametru discret care are mai putin de 99 posibile valori, codul sa fie format din 2 cifre, respectiv pentru cele care au mai mult de 99 sa fie format din 3 cifre.

 

dosar_parametri