Declaratia 394

 

Fereastra prezinta in partea de sus campuri editabile cu privire la semestrul de lucru, nume si prenume, functie. De asemenea, sunt generate automat informatiile introduse cu privire la firma: cod de identificare fiscala, denumire firma, domiciliu fiscal. Se apasa butonul Start prelucrare, care va genera 3 grupe: partenerii, datele privind achizitiile si datele privind livrarile/serviciile.

 

declaratia394 

 

In cadrul gruparii pe parteneri, tabelat vor fi prezentate: codul unic de inregistrare, denumirea partenerului si o coloana pentru cod valid, care va fi semnalizata prin bifare.

 

In cadrul gruparii datelor privind achizitiile, vor fi prezentate: codul unic de inregistrare, furnizorul, total cu tva, baza de impozitare, tva si suma de control.

 

In cadrul gruparii datelor privind livrarile/serviciile prestate, vor fi prezentate: codul unic de inregistrare, clientul, total cu tva, baza de impozitare, tva si suma de control.

In partea de jos a ferestrei se afla butonul de export care ajuta la formarea fisierului pentru aplicatie speciala.

 


 

 

Cartea mare/ fisa sah

 

Cartea mare – partea de sus a ferestrei ofera posibilitatea alegerii unui cont de exemplu – 301.01; se va preciza apoi ce anume se doreste a se vizualiza – optiune carte mare debit sau credit; se apasa butonul start prelucrare.

 

Se va genera cartea mare pentru contul ales, daca este vorba de debitul contului – vor fi prezentate toate conturile creditoare corespondente, adica acelea cu care contul 301.01 a intrat in contact.

 

 carte_mare

 

Tabelat vor fi prezentate: nr. nota, total pe note (pe fiecare in parte), conturi creditoare corespondente. Similar va fi daca se doreste invers, adica vizualizare cartii marti pentru creditul contului – vor fi afisate toate conturile debitoare cu care 301.01 a corespondat.

 

 

Fisa sah – prezinta toate conturile cu toate interactiunile cu toate celelalte conturi.

 

Fereastra este o mare tabela pivotanta in care se poate face vizualizarea dupa debitul conturilor in relatiile pe care le au cu creditele tuturor celorlalte conturi (inclusiv valorile), sau dupa creditul conturilor in relatiile pe care le au cu debitele tuturor celorlalte conturi.

 

fisa_sah

 

Fisa sah este un instrument de lucru daca se doreste realizarea balantei de verificare.