Fisa contului – arata care au fost operatiunile pe un anumit cont.

Contine mai multe pagini: fisa contului propriu-zisa si rulajul contului.

 

Fisa contului pe luna in curs

 

Fereastra prezinta  in partea de sus campul pentru cont contabil, care poate sa fie completat manual sau ales din planul de conturi. In continuare se alege partenerul, daca se doreste o afisare mai amanuntita pe partener.

 

Daca se alege doar contul contabil, in tabel for fi afisate toate operatiunile pentru toata luna de lucru, in ordinea crononogica a realizarii lor (ex: se alege contul 301.01 analitic - tabelul va prezenta toate operatiunile precizand data, nr. document, explicatii, suma debitoare, suma creditoare – se refera la debitul, respectiv creditul contului ales, contul corespondent – cel cu care interactioneaza, nr. nota, partenerul corespondent;  daca este afisata o suma in coloana suma creditoare, ea se refera la creditul contului 301.01 si automat la debitul contului corespondent).

 fisa_contului

 

(Verificarea se poate realiza si urmarind sumele totale debitoare/creditoare pentru un cont – totalul din fisa contului pentru contul 301.01, coloana suma debitoare, trebuie sa fie egala cu suma totala pentru contul 301.01 din registru jurnal, cont debitor – coloana valoare.)

 

De asemenea, daca in timp ce este deschisa fereastra fisa contului se mai opereaza alte inregistrari contabile, se poate realiza Actualizare fisa cont, care va prelua noile informatii introduse intre timp.

 

Butonul tipareste nota contabila genereaza un tipizat – nota de contabilitate – corespunzator unei note contabile si care poate fi printat si indosariat (chiar prin lege, daca este vorba de exemplu de un transfer intre gestiuni).

 nota_contabila

 

Diferenta fata de afisarea in registru jurnal consta in faptul ca se refera la un singur cont, prezentand sumele debitoare sau creditoare si doar facand trimiterea la contul corespondent; in registru jurnal se prezinta cont debitor/cont creditor si suma corespunzatoare.

Din partea de jos a ferestrei se poate tipari Fisa contului – pentru contul selectat, pe luna in curs; ea apare sub forma unui tipizat continand insemnele firmei (se introduc din meniul Administrare).

 

 

Rulajul contului

Pentru acelasi cont selectat in partea de sus, sunt afisate: contul corespondent, suma debitoare, suma creditoate, partener. Practic sunt afisate sintetizat informatiile din fisa contului, centralizate, prezentand rulajele pe conturile corespondente.

 rulajul_contului

 

Daca se aplica bifa detaliat pe parteneri, vor fi defalcate conturile corespondente (ex: 401.01, cont corespondent, poate sa aiba in componenta un numar de “x” firme – partenere, care acum for fi toate afisate).

 

Din partea de jos a ferestrei principale se poate Adauga nota contabila, Modifica, sau Sterge cele existente.

 


 

 

Fisa contului cumulata pe luni

 

Cuprinde aceleasi informatii ca si fisa contului detaliata pe luna, in plus existand posibilitatea de introducere a perioadei de calcul. Fereastra contine 3 pagini: fisa contului cumulata pe luni, rulajul contului cumulat si fisa contului cumulat pe documente.

 fisa_pe luni

 

In functie de perioada selectata (de la luna – pana la luna) se vor indica automat soldurile curente (evidentiate printr-o alta culoare in tabel) pentru contul selectat.

 

Din partea de jos se poate opta pentru butonul:

Fisa cont pe documente – poate ajuta la confruntarea cu partenerul pe debit/credit si documentele corespunzatoare, si contine: nr. document, data, explicatii (se poate completa partenerul), debit, credit, sold.

Tipareste – va afisa fisa contului in care se vor preciza: data, suma, nr. document, explicatii, suma debitoare, suma creditoare, cont corespondent

Rulaj cont detaliat pe parteneri  - un tipizat care prezinta detaliile pentru contul selectat: contul corespondent, partenerul, suma debitoare si suma creditoare, precum si totalurile.

Rujalul contului – prezinta, sub forma unui tipizat tabelar, informatiile: contul corespondent, suma debitoare si suma creditoare.

               

 

Fisa contului cumulat pe documente

Pagina insumeaza pe fiecare document valorile totale de pe credit si de pe debit.

 

 

Rulajul contului cumulat

In pagina sunt afisate tabelat: conturile corespondente, suma debitoare, suma creditoare si partenerul (daca s-a ales un anumit partener).

 

rulaj_cont_cumulat