inapoi la documentatie

 

Proiecte

 

 

Adauga proiect nou

 

Fereastra cuprinde nr. identificare (propus automat, in ordinea de adaugare a proiectelor), denumire proiect (in functie de selectia din partea dreapta – comenzi clienti, nomenclator articole, centralizator articole, se poate alege din browserul care trimite la dosarul acestor variante sau se poate introduce manual), cod proiect (i se atribuie un cod respectivului proiect).

Se completeaza de asemenea data intrarii, managementul de produs (corespondenta – cu trimitere la pagina sistemul de gestiune a managementului de productie, unde se repartizeaza pe etapa din structura arborescenta). Se precizeaza compartimentul, managerul de proiect (se alege din dosar personal), grupare proiect, destinatia (ofertare, vanzare, teste, investitii, diverse), nr. comanda client (se alege din dosar comenzi corespondenta cu o anumita comanda).

Alte informatii de completat: termenele de realizare (data inceput, data sfarsit), responsabilul cu aparitia proiectului (selectie din dosar personal), gradul de complexitate, costurile estimative, ore estimate, beneficiar (selectie din dosar parteneri). Se pot de asemenea atasa fisiere referitoare la acel proiect sau descrie proiectul in campul text.

 

proiect_nou

 

Proiectul poate fi apoi impartit pe mai multe etape  - in partea de stanga jos se adauga cate o etapa,, precizand numele etapei, descrierea sa, precum si starea etapei (neinceputa, in lucru, finalizata). Daca este necesar, pot fi adaugati si alti participanti la proiect – in partea dreapta jos din butonul adauga, cu selectie din dosar personal.

In partea de jos a ferestrei se poate bifa „notificare prin e-mail”, care va trimite automat informatiile la persoanele implicate in proiect.

 


 

 

 

Dosar proiecte

Cuprinde toate proiectele introduse in Smartis. Vor fi afisate, in format tabelat, toate informatiile referitoare la proiecte. De asemenea, in partea de jos exista optiuni pentru: fixare banda (raman fixe primele coloane), arhivate (prezinta si proiectele care au fost arhivate).

Se poate tipari lista, din butonul alocat, sau exporta in Excel.

 

dosar_proiecte

 

Click dreapta in tabel ofera posibilitatea de a realiza multiple operatiuni de modificare pentru proiectul selectat, de la clonare pana la schimbarea obiectivului, a managerului, a configuratiei, precum si aplicarea unei stari pentru proiect. De asemenea, se poate aproba sau dezaproba proiectul.

  


 

 

Raportare proiecte

Aici sunt inregistrate raportarile pentru fiecare proiect, in functie de etapa in care se afla. Astfel, un utilizator poate sa introduca pentru propriile proiecte raportarile corespunzatoare. Din butonul adauga se va deschide lista proiectelor pentru care are drepturi de raportare; va alege proiectul dorit, valideaza alegerea, apoi va putea sa introduca informatii privitoare la: etapa proiectului, stare etapa, numar de ore, data raportare sau descriere.

  raportare_proiecte


 

  

Centralizator rapoarte proiect

 

Fereastra prezinta in forma tabelara toti timpii pentru elementele componente ale fiecarui proiect introdus.

  centralizator

 


 

Situatie proiecte

 

Fereastra cuprinde mai multe pagini, realizate in functie de gruparea calendaristica: situatie generala, situatie lunara, situatie saptamanala, situatie zilnica.

Sunt astfel incluse in situatia generala informatii privind denumirea proiectului, gradul de complexitate, nr. de ore, codul proiectului, data inceperii/finalizarii, nr. de identificare, grupare, destinatie, manager proiect.

 

situatie_proiecte

 

Aceste informatii se repeta si in paginile urmatoare, fiind detaliate pe etape, in functie de momentul in care activitatile au loc.

Partea de jos a ferestrei ofera posibilitatea de Tiparire lista sau de Export in Excel.

 


 

 

Situatie pe participanti

In aceasta fereastra se poate observa mai bine corespondenta intre participantii la proiect si proiectele in sine. Click pe oricare dintre participanti (in partea stanga a ferestrei) va oferi in partea dreapta informatiile cu privire la proiectele in care el este implicat, avand din nou o prezentare generala, lunara, saptamanala si chiar zilnica.

 

proiectanti

 

Partea de jos a ferestrei ofera posibilitatea de Tiparire lista sau de Export in Excel.

 


 

 

Grafice raportari proiecte

Aceasta fereastra este un bun instrument pentru management, intrucat prezinta multiple informatii cu privire la activitatea firmei. In partea de sus exista un filtru cu optiuni specifice. (se poate selecta din optiuni filtru anul, luna, saptamana sau ziua si apoi introduce textul corespunzator in campul de filtrare – ex: selectie in optiuni filtru dupa an, apoi introducere in campul pentru filtru 2011 – automat va fi realizat graficul corespunzator proiectelor de pe intreg anul 2011).

 

grafice

 

Paginile ferestrei sunt: raportari proiecte grupate dupa destinatie, dupa grupare proiectare si dupa complexitate.

 

 


 

 

 

Rapoarte proiecte grupate dupa data

Partea de sus a ferestrei ofera posibilitatea de filtrare dupa denumire proiect, precum si afisare dupa toti participantii sau numai dupa unul din ei, ales din lista propusa.

 

rapoarte_data

 

In tabel apar numele proiectului si detalierea pe luni si zile. Pentru fiecare proiect in parte vor fi marcate zilele de lucru corespunzatoare cu o bulina galbena. Din partea de jos a ferestrei se poate realiza si o vizualizare mai amanuntita a proiectelor – detaliat pe participant, realizandu-se o expandare in coloana Proiect, fiind indicati si participantii.

  


 

 

Planificare proiecte

Din aceasta fereastra se repartizeaza zilele lucratoare pentru proiectele in curs. In partea stanga sunt trecute proiectele, iar in dreapta toate zilele din an. Modalitatea de planificare presupune doua tipuri de „planificari”: programata si automata.

Planificarea programata – click dreapta in tabelul zilelor si prin selectia corespunzatoare se deschide o mini fereastra de unde se va specifica perioada (ex:.....), iar din butonul adauga se introduc persoanele participante (din dosar personal) la respectivul proiect, iar aplicarea perioadei va tine cont doar de ceea ce se selecteaza din mini-fereastra.

 

planificare_proiecte

 

Planificare automata – se selecteaza in tabel numarul exact de zile dorite (cu data de incepere si de finalizare) si prin click dreapta se deschide mini-fereastra de unde se vor alege participantii (din dosar personal). Selectandu-se planificare automata, programul nu va tine cont de eventualele date de inceput si de finalizare din mini-fereastra deschisa.

O alta pagina este reprezentata de centralizator planificare proiecte unde se vor regasi in format tabelar toate informatiile cu privire la proiecte, participanti si datele corespunzatoare introduse, precum si operatorul, data si ora operarii.

  


 

 

Proiecte planificate/realizate

Fereastra prezinta toate proiectele, cu cele doua tipuri de informatii corespunzatoare: planificari si realizari. Ele vor fi semnalizate de asemenea prin buline de culori diferite; astfel se realizeaza o evidentiere a zilelor planificate si a momentului in care s-a finalizat proiectul.

 

planificate_realizate

 

Este asadar o dubla afisare – atat a planificarilor introduse, cat si a datelor de realizare efectiva a proiectelor.

 

 


 

Management produse

 

Sistemul de gestiune a managementului de productie

In aceasta fereastra sunt cuprinse toate proiectele, cu fazele in care se afla fiecare etapa: proiectare, aprovizionare, lansare, productie, facturare, destinatie. Buline in culori specifice vor indica aceste faze – gri = nu necesita, rosu = neinceput, galben= in curs, verde= finalizat.

In partea dreapta a ferestrei sunt indicate departamentele (ex: comercial, proiectare, aprovizionare, productie) si operatorii din fiecare departament, pe activitatile specifice. (ex: la proiectare se specifica grupa de lucru, managerul de proiect, responsabilul proiectare, operatorul, procentul de realizare).

 

sistem_management1

 

Partea superioara a ferestrei ofera posibilitatea de a realiza filtru dupa nume proiect/lucrare/comanda, sau dupa numar comanda, destinatie. Se mai pot face filtre dupa gradul de finalizare al fiecarei etape: proiectare (fara proiectare, in curs, proiectare finalizata, nu necesita), aprovizionare, lansare, productie sau facturare.

Partea inferioara a ferestrei ofera posibilitatea de vizualizare pentru alte informatii referitoare la acea comanda/proiect/lucrare: centralizator probleme/etape – aici vor putea fi trecute atat problemele aparute, cat si responsabilii si solutiile propuse de acestia, materii prime si materiale critice in productie – lista materialelor absolut necesare pentru realizarea acelui proiect, alte materii prime si materiale, precum si comenzile lansate de productie.

In functie de departamentul de care apartin, utilizatorii au anumite drepturi in program. Astfel, pe un anumit proiect/lucrare/comanda, persoane diferite vor introduce informatii specifice departamentelor – de la proiectare pana la comercial/facturare.

 sistem_manag2

  

Click dreapta in tabel ofera o multitudine de optiuni: de la aplicarea starii (finalizare, in curs, nu necesita), la adaugarea arborescentei, a unui proiect nou, a responsabililor in fiecare departament, manager de proiect, nr. comanda, obiectiv/lucrare, centralizator probleme/etape.

 click_dreapta

 


 

Centralizator management produse

Aici sunt prezentate toate informatiile corespunzatoare tuturor proiectelor introduse. De asemenea, toate stadiile de lucru sunt scoase in evidenta, fiind precizati si toate persoanele implicate in realizarea proiectelor.

Click dreapta in tabel ofera si aici posibilitatea de a modifica anumite aspecte legate de un proiect: aplica finalizare/in curs/nu necesita pentru fiecare etapa, aplica responsabili pentru comercial, proiectare, aprovizionare, lansare, aplica manager proiect, cod proiect sau adauga problema/etape.

 

 centralizator

 


 

Centralizator probleme

Fereastra contine toate problemele semnalizate pentru diversele proiecte in lucru. Tabelat vor fi cuprinse informatii privind numele proiectului/lucrarii, cantitatea, problema, solicitant, data solicitare, solutie, procentul de realizare, incadrarea problemei, responsabilulul samd.

Click dreapta permite realizarea unor operatiuni: aplica problema/etapa rezolvata, solutie, procent de rezolvare, incadrare, responsabil.

 centralizator_probleme